خانه » دانشنامه » تاریخی » کنفرانس سلوی مجمع بزرگ دانشمندان

کنفرانس سلوی مجمع بزرگ دانشمندان

امتیاز شما به این پست !

Solvay conference - کنفرانس سلوی مجمع بزرگ دانشمندان

کنفرانس سلوی مجمع بزرگ دانشمندان

انستیتو بین‌المللی فیزیک و شیمی سُلوِی (International Solvay Institutes for Physics and Chemistry) واقع شده در بروکسل، توسط ارنست سلوی بلژیکی در پی شورای سلوی در ۱۹۱۱ (اولین کنفرانس جهانی فیزیک) در سال ۱۹۱۲ تأسیس شد.

می‌توان گفت کنفرانس‌های سلوی مشهورترین کنفرانس‌ها در فیزیک و شیمی هستند. از آغاز در این کنفرانس‌ها بهترین دانشمندان در این زمینه‌ها در آن شرکت می‌کردند. در حقیقت کنفرانس فیزیک سال ۱۹۱۱ سلوی اولین کنفرانس بین‌المللی فیزیک بود که تا آن زمان برگزار شده بود. این کنفرانس با دعوت ارنست سلوی برگزار شد. در همین واقعه بود که اینشتین و پوآنکره تنها دیدارشان صورت گرفت.

اولین کنفرانس

هندریک لورنتس ریاست اولین کنفرانس سلوی را که در بروکسل در پاییز سال ۱۹۱۱ برگزار شد به عهده داشت. موضوع کنفرانس تششع و کانتا بود. اینشتین جوان‌ترین فیزیکدان حاضر در این جلسه بود.

پنجمین کنفرانس

 چند هفته بعد از کنفرانس کومو پنجمین کنفرانس سولوی (24 تا 29 اکتبر 1927) در بروکسل تشکیل شد. شاید بتوان گفت که مشهورترین کنفرانس سلوی در سال ۱۹۲۷ بود. در این جلسه که موضوع آن الکترون‌ها و فوتون‌ها بود، معروف‌ترین فیزیکدانان آن زمان در باره نظریه تازه مدون شده کوانتمی با هم تبادل نظر کردند. از جمله چهره‌های برجسته حاضر در این کنفرانس آلبرت اینشتین و نیلز بور بودند. به هنگام کنفرانس سولوِی، مباحثه ها معمولاً از سر میز صبحانه شروع می شد.

 00247102 - کنفرانس سلوی مجمع بزرگ دانشمندان

 

اینشتین یک ایده ی تجربی را که به قوه ی تفکر می شد تخیّل کرد و به رغم او، اصل عدم قطعیت را نفی می کرد، ارائه می داد. در طول روز، بور همراه با هایزنبرگ و شاگردان دیگرش درباره ی مسئله می اندیشید و شب هنگام، سرمیز شام، برای اینشتین ثابت می کرد که ایده ی تجربی او اصل عدم قطعیت را متزلزل نمی کند. اینشتین کمی به فکر فرومی رفت، اما صبح فردا سرمیز صبحانه یک ایده ی تجربی کامل تر مطرح می کرد و این بار نوبت بور بود که آن را تجزیه و تحلیل و شامگاه رد کند. اینشتین عادت داشت بگوید؛ «خدا طاس نمی اندازد.» در پاسخ به او، بور درمی آمد و می گفت: «ما نمی توانیم به خدا بگوییم دنیا را چگونه اداره کند.»  اوج این کنفرانس بحث های عمومی بود که در انتهای آن در گرفت. لورنتس رئیس کنفرانس از بور خواست که درباره مسائل معرفت شناختی مکانیک کوانتومی صحبت کند. بور دعوت لورنتس را پذیرفت و سخنرانیی شبیه سخنرانی اش در کومو ایراد کرد.

۱۷ نفر از ۲۹ شرکت‌کننده در این کنفرانس برندهٔ جایزه نوبل فیزیک بودند یا بعداً این جایزه را دریافت کردند.

Xy9DmJd2 - کنفرانس سلوی مجمع بزرگ دانشمندان

بیست و سومین کنفرانس سُلوِی

بیست و سومین کنفرانس بین‌المللی سلوی در دسامبر ۲۰۰۵، سال جهانی فیزیک، در بروکسل برگزار شد. ریاست جلسات این دوره را دیوید گراس به عهده داشت. در این دوره که موضوع آن «ساختار کوانتمی فضا و زمان» بود، یک جلسه نیز برای عموم با همکاری مشترک انستیتو بین‌المللی سلوی و کمیسیون اروپا برگزار شد که در آن برایان گرین از دانشگاه کلمبیا و روبرت دیگرف از دانشگاه آمستردام سخنرانان اصلی بودند.

ویدئوی کوتاهی شامل کنفرانس پنجم سلوی با حجم 6.5 مگابایت

دانلود

15 - تلگرام

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.